x

Petrović i Vitman doneli zlato Srbiji!

Petrović i Vitman doneli zlato Srbiji! Foto: BASS

Na prvom ovogodišnjem međunarodnom turniru za juniore do 19 godina reprezentacija Srbije ponovo je potvrdila visok internacionalni kvalitet i osvajanjem zlatne medalje nastavila uspon ka samom vrhu evropskog badmintona. Predvođeni trenerom Draganom Antićem, tim u sastavu Anđela Vitman, Viktor Petrović i Nina Bogdanović nastupao je u četiri konkurencije, a na pobedničko postolje popeli su se Anđela Vitman i Viktor Petrović u konkurenciji mešovitih parova.


Prva juniorka sveta u miks dublu i najperspektivniji srpski U19 igrač turnir su započeli iz drugog kola gde su rezultatom 21-8, 21-8 savladali Mađare Adama Baloga i Etelku Karaljos. U narednom meču protiv poljskog para Igora Jaseka i Julije Vojćik, pokazao je srpski dvojac izuzetnu psihičku stabilnost, te je u trećem odlučujućem setu obezbedio sebi put za nastavak takmičenja. Kao tornado proleti su Vitman i Petrović u četvrtfinalnom meču protiv Slovenaca Marka Koroša i Nike Bedič (21-4, 21-17), a isti tempo zadržali su i u polu finalu protiv mađarskog para Horvat/Hart ( 21-12, 21-11). Najsjajnije odličije i prvo mesto izborili su Anđela Vitman i Viktor Petrović u uzbudljivom finalu protiv jakih protivnika iz Francuse Evana Gulan i Agate Kuevas (21-17, 21-17).  


U pojedinačnim konkurencijama, Petrović je zaustavljen u četvrtfinalnom meču, dok je najbolja srpska juniorka u konkurenciji žena pojedinačno Nina Bogdanović pretrpela poraz u prvom kolu takmičenja. Bogdanović je ovo prvi nastup nakon povrede, te je turnir u Mađarskoj bila dobra prilika da srpska igračica proveri svoju formu. Kako je višemesečno odsustvo Bogdanović ostavilo posledice, stručni štab je odlučio da Ninu i Anđelu povuče sa takmičenja u  konkurenciji ženskih parova.


"Viktor i Anđela su opravdali ulogu favorita. Sa samo jednim izgubljenim setom uz veoma dobru igru  trijumfovali su u konkurenciji mešovitih dublova. Naravno da prostora za napredak ima, ali podsetiću da je ovo njihov prvi nastup posle Evropskog juniorskog prvenstva u Beogradu i verujem da će uz njihovu predanost i rad biti još razloga za radost”, izjavio je pomoćni trener reprezentacije Dragan Antić i dodao da je zadovoljan igrom Petrovića u muškom singlu, ali i da je četvtrfinalni meč protiv jakog igrača iz Holandije pokazatelj u kom pravcu treba dalje napredovati.  “Nini je ovo bio prvi turnir posle šestomesečne pauze, koja je očigledno ostavila traga, i biće potrebno još malo vremena da se potpuno vrati u potrebnu formu. Turnir u Mađarskoj pokazao je da se u evropskoj juniorskoj konkurenciji Srbija veoma dobro kotira, a ceo tim spreman je da sa još većim motivima nastavi dalje", zaključio je za kraj Antić.


Učešće reprezentacije Srbije na 13th MULTI ALARM Hungarian Junior International Championships u Mađarskoj podržalo je Ministartvo sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.



Datum: 13.02.2023. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...