Otvorena izložba


Izložba "Zimske olimpijske igre do Šamonija do Sočija" otvorena je u Domu omaidne Beograda i trajaće do 31. januara. Organizovali su je Fond sporta i olimpizma, Olimpijski komitet Srbije i Dom omladine Beograda. Prikazani su najznačajniji momenti iz istorije Zimskih olimpijskih igara, počev od prvih u Šamoniju 1924.  pa sve do predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Sočiju od 7. do 23. februara.

- Jedan od osnovnih ciljeva Fonda sporta i olimpizma jeste čuvanje i prikazivanje sportskog i olimpijskog nasleđa kroz izložbe. Meni je izuzetno drago što smo posle veoma uspešne izložbe posvećene letnjim igrama, organizovali i izložbu posvećenu Zimskim olimpijskim igrama. Posetioci imaju priliku da saznaju nešto više o dostignućima naših olimpijaca i vide najznačajnije eksponate iz fundusa Fonda sporta i olimpizma - rekla je direktor Fonda sporta i olimpizma, Nataša Janković.

Direktor Doma omladine Beograda, Marko Stojanović, poželeo je dobrodošlicu i pozvao mlade da češće dolaze u Dom omladine, jer je to i njihova kuća:
- Ne mogu svi da budu vrhunski sportisti i da osvajaju medalje na Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima, ali svako od vas može da bude vrhunski navijač i da navija za Srbiju!

Izložbu je svečano otvorio bivši olimpijac u alpskom skijanju Marko Đorđević, učesnik Zimskih olimpijskih igara u Naganu 1998. i Solt Lejk Sitiju 2002:
- Učešće na Olimpijskim igrama je najlepši osećaj koji sportista u svom životu može da doživi. Svima vama koji se bavite sportom želim da iskusite ovo zadovoljstvo kada predstavljate svoju zemlju na Igrama.

Posle svečanog otvaranja, za najmlađe posetioce organizovan je "Zimski olimpijski čas", a mališani su imali prilike da steknu znanja o istoriji Zimskih olimpijskih igara, olimpijskim vrednostima i znamenitim olimpijcima.

Datum: 27.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...