Održano Prvenstvo Srbije u ciklo krosu 2014


Bojan Đurđić, najbolji srpski biciklista na planinskom biciklu, reprezentativac kragujevačkog Radničkog, osvojio je četvrtu uzastopnu titulu u eliti na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu. Posle trijumfa 2011. u Novom Sadu, 2012. u Šidu i 2013. u Beogradu, slavio je i ove godine na stazi kod stadiona Partizana.

Četvrtu uzastopnu titulu u eliti je zabeležila i Jovana Crnogorac prva dama srpskog planinskog biciklizma iz BK Novi Sad, koja je  trijumfovala  na snegom prekrivenoj stazi u Beogradu posle uspeha 2011, 2012. i 2013.

Tri titule za redom, ali ne u istoj kategoriji, upisao je u sportsku biografiju i Miloš Borisavljević (CCN Metalac): 2012. je pobedio kao junior, 2013.  u konkurenciji biciklista do 23 godine, a ove godine je odbranio titulu  za mlade vozače. Jelena Erić (CCN Metalac) je odbranila juniorsku titulu, dok je Dušan Veselinović (Partizan), lane najbolji mlađi kadet, ove godine najbolji kadet.

Medalje na svečanosti uručili su direktor šampionata Dušan Banović, generalni sekretar BSS Saša Gajičić i selektor za drumski biciklizam Radomir Pavlović. Šampionat Srbije uspešno su na snežnoj stazi i na temperaturi pet stepeni ispod nule organizovali BSS i  klub Partizan. Pomogli su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, BS Beograda, "Planet bajk" i Dom zdravlja Savski venac.


Plasmani - Šampionat Srbije u ciklo krosu
Muškarci - elita: 1. Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), 2. Aleksa Marić (Crvena zvezda), 3. Srećko Đolić  (Radnički ,Kragujevac).

Vozači do 23 godine: 1. Miloš Borisavljević (CCN Metalac), 2. Luka Kotur (Partizan), 3. Nemanja Ambruš (Partizan).

Juniori: 1. Aleksandar Roman (Partizan), 2. Andrija Čukić (CCN Metalac), 3. Andrej Galović (Partizan).

Kadeti: 1. Dušan Veselinović, 2. Andrija Joksimović (obojica Partizan), 3. Marko Kasapović (BK Novi Sad).

Mlađi kadeti: 1. Aleksa Kozoderović (S tim, Sombor), 2. Stefan Sretenović (Borac, Čačak), 3. Dušan Veličković (CCN Metalaca).

Žene - elita: 1. Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), 2. Jelena Erić ( CCN Metalac), 3. Milica Rakić (BK Novi Sad).

Juniorke: 1. Jelna Erić (CCN Metalac), 2. Milica Rakić (BK Novi Sad), 3. Violeta Trifković (Jednota, Šid).

Kadetkinje: 1. Ivana Vilim (S tim, Sombor), 2. Milica Janković (S tim), 3. Jana Jolović (Ciklomanija, Kragujevac) .

Mlađe kadetkinje: 1. Neda Opačić (Partizan), 2. Emilija Dačanin (Jednota, Šid).Datum: 27.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...