Održana 34. Beogradska kritična masa


Više od 60 Beograđana koji bicikl koriste kao gradsko prevozno sredstvo se u subotu 25.01.2014. godine okupilo na Trgu republike i učestvovalo u zajedničkoj vožnji ulicama grada u sklopu sada već tradicionalne Kritične mase.

Tema 34. Kritične mase bila je "Superheroji na biciklu" kojom biciklisti aludiraju na činjenicu da promocijom i praktikovanjem ovog vida prevoza oni zapravo smanjuju broj automobila u gradu, količinu zagađenja vazduha i svojom aktivnošću utiču na promociju zdravijeg načina života.

Jedan broj biciklista je došao maskiran u svoje omiljene junake, u cilju privlačenja pažnje prolaznika, ali činjenica je da se svako ko vozi bicikl ovih dana oseća kao superheroj!

Bilo je i onih koji su prevalili put od 120km na biciklu, kako bi bili deo Kritične mase, kao i naših sugrađana koji su svojim primerom superherojstva pokazali da ljubav prema biciklu greje.

Zbog hladnijeg vremena i snega odziv je bio manji nego ostalih meseci kada se okupi najmanje 150 biciklista, ali su juče Beograđani superherojski pokazali da ne zaostaju za Kopenhagenom, Utrehtom i ostalim gradovima gde se bicikl vozi tokom cele godine, pa i po snegu!

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova širom sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju. U Beogradu, održava se svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike. To je mesečna proslava biciklizma (ne protest), događaj koji pripada građanima i građankama na najdirektniji mogući način.Datum: 28.01.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...