x

Novak Đoković kralj AO

Novak Đoković kralj AO

U velikom finalu AO 2023, Novak Đoković je posle 176 minuta igre pobedio četvrtog igrača sveta, Grka Stefanosa Cicipasa, 6:3, 7:6, 7:6. Čime je Novak još jednom potvrdio svoju superiornost u svetu tenisa.


Novak Đoković je pobedio Stefanosa Cicipasa u finalu Australijan openačime je stigao do trostrukog slavlja – jubilarni deseti put je trijumfovao u Australiji za ukupno 22. Gren slem trofej čime je izjednačio rekord Rafaela Nadala, a pored toga, od ponedeljka, Novak Đoković će ponovo biti najbolji teniser na ATP listi.


Uz to, Novak je pretekao Nadala po ukupnom broju titula u karijeri, ovo mu je bila 93, a stigao je i do 28. uzastopne pobede u Melburnu. Nastavljena je tako i neverovatna tradicija, Novak i dalje ne zna za poraz u finalima u Rod Lejver areni, ima neverovatan učinak od 10/10.



Da podsetimo da je Nova Đoković odlukom suda ostao bez šanse da se bori za trofej na AO 2022.


Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open 2023), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održano je u periodu od 16. do 29. januara 2023. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Datum: 29.01.2023. Autor: /

PROČITAJTE JOŠ...