x

Lider na tabeli prejak za oslabljene rukometašice Radničkog

Lider na tabeli prejak za oslabljene rukometašice Radničkog Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u okviru 12. kola poražene na svom terenu od višestrukog šampiona i lidera na tabeli, ekipe Jagodine rezultatom 17:26, poluvreme 7:10. Nakon ove nekompletne runde takmičenja, Kragujevčanke zauzimaju i dalje peto mesto sa osvojenih 10 bodova.

U ne tako davnoj prošlosti, večerašnji rivali su vodili ljute bitke boreći se za tron. Ove sezone, Radnički je u sezonu ušao u izuzetno podmlađenom sastavu, dok Jagodinke pojačane prekaljenim internacionalkama imaju tim za najviše domete. Šumadinke su bolje otvorili meč i sa dva pogotka Teodore Veličković povele sa 2:0 u šestom minutu, no rivalke su se brzo oporavile i već u 11. minutu imale vođstvo 2:3. Dobro je funkcionisala odbrana Radničkog na čelu sa raspoloženom Tamarom Kostić i do 19. minuta su imale egal (4:4) u izuzetno neefikasnom poluvremenu. Gošćama je u tim trenucima proradio napad i u 26. minutu beležimo najveće vođstvo 5:9. Do kraja prvog dela igre, domaće igračice su uspele da ublaže prednost i na veliki odmor se odlazi rezultatom 7:10.

Drugi deo igre je počeo u rezultatskoj klackalici prvih nekoliko minuta dok znatno iskusnije, fizički dominantnije gostujuće rukometašice nisu preuzele konce igre u svoje ruke. Rezultat je počeo da raste na njihovu stranu, a pre isteka 40. minuta stručni štab Radničkog je pružio šansu mladim i neafirmisanim igračicama sa klupe, koje su po njihovim rečima opravdale ukazano poverenje. Frenetičnom borbenošću, voljom i željom su uspele da utakmicu privedu kraju sa 9 golova minusa (17:26) što je gledajući celokupni odnos snaga poslednjih 20 minuta zadovoljavajući rezultat.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila Teodora Veličković sa 10, dok je kod gošći titulu najboljeg strelca ponela Marija Kojčić sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Petra Hlogyik (Jagodina)

RK Radnički – ŽORK Jagodina: 17:26 (7:10)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 100

Sudije: Bojan i Ivan Kolavčić

Sedmerci: Radnički 9 (7), Jagodina 6 (6)
Isključenja: Radnički 8 min, Jagodina 16 min

Radnički: Pojužina, Veličković 10, Vučićević, Pidro, Inđić, K. Petrović 1, Rašković, Bjelak 2, D. Ranković, T. Petrović 2, Kostić (8 odbrana), Z. Ranković 2, Andrić, Milosavljević.

Jagodina: Radivojević, Adžić 4, Kojčić 8, Simatović 5, Pejović, Sukur, Gugač 5, Radević 3, Hlogiyk (13 odbrana), Marković, Bojičić 1, Đurašinović, Bogunović, Stojanović, Mitrović.

Rukometašice Radničkog u sredu 1. februara očekuje susret pretkola Kupa Srbije protiv Crvene zvezde u Beogradu, dok je naredni duel 13. kola Arkus lige zakazan za subotu 4. februar u Boru.

Datum: 28.01.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...