x

Rukometni klub Radnički organizuje tradicionalni Svetosavski turnir

Rukometni klub Radnički organizuje tradicionalni Svetosavski turnir

Rukometni klub Radnički je po velikom broju parametara svojstven na rukometnoj mapi Srbije. Jedan od segmenata koji ih karakteriše je organizacija Svetosavskog turnira, kao i letnjeg kampa, čija realizacija je na dobrom putu da postane brend ne samo šumadijskog superligaša, već i da zauzme najviše mesto u kalendaru rukometnih dešavanja. Prva u nizu tradicionalnih aktivnosti je Svetosavski turnir „Kragujevac 2023“ koji će biti održan u nedelju 29. januara, po prvi put u dve hale istovremeno.

Usled dvogodišnje pauze zbog epidemiološke situacije u našoj zemlji, nastavljamo sa organizacijom tradicionalnog SVETOSAVSKOG TURNIRA, na radost naših najmlađih rukometaša i rukometašica. Ove godine smo se odlučili za jednodnevni turnir koji će se igrati na dve lokacije. Naime, naši najmlađi takmičari svoje znanje i rukometne veštine u mini rukometu će imati priliku da pokažu na terenu sale Druge kragujevačke gimnazije, dok će njihovi stariji drugari snage odmeravati u SBB hali Jezero. Očekuje nas pravi mali praznik rukometa gde će učešće uzeti preko 250 mališana iz Srbije koji će se takmičiti u dve uzrasne kategorije i pokušati da izbore trofej 4. tradicionalnog turnira, najavila je turnir koordinator u sportu i rekreaciji za rukomet Marija Lojpur.

Raskoš talenta koji poseduju najmlađi učesnici turnira u mini rukometu koji počinje u 9 časova u sali Druge gimnazije u ženskoj konkurenciji, će pokazati pored domaćina Radničkog i ekipe Bekamenta, Metalca A.D., Kolibrija, Kučeva i Metalca KV, dok će u muškoj učestvovati, Omladinac, Lavići i ekipe Smedereva i Radničkog sa po dve ekipe.

Početak turnira u rukometu je zakazan takođe za 9 časova u SBB dvorani Jezero uz učešće Metalca-KV, Bekamenta, Kolibrija i Radničkog u ženskoj konkurenciji, dok će u muškoj koplja ukrstiti Radnički-Ćuprija, Rudar, Jagodina kao i domaćin Radnički.

Osim takmičarskog dela i razvoja sporta i rukometa kod mladih, turnir ima za cilj podsticanje razvoja empatije i fer pleja kod dece, nezaobilazno druženje i sklapanje novih prijateljstava, sticanje novih veština i razmenu iskustva, zaklučila je Marija Lojpur.

Svečano otvaranje turnira je zakazano za 14 sati u SBB hali Jezero uz prisustvo svih ekipa, a zatvaranje i dodela nagrada i priznanja će biti upriličena u 18 časova.


Datum: 25.01.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...