x

Norveška bolja od Srbije na SP

Norveška bolja od Srbije na SP Foto: Rafal Oleksiewicz

U prvom meču glavne runde Svetskog prvenstva, ekipa Norveške savladala je reprezentaciju Srbije rezultatom 31:28 (14:17) u Spodek Areni u Katovicama.


U redovima selekcije Srbije Radivojević, Orbović i Đorđić bili su najefikasniji, sva trojica upisali su po pet golova na svoj konto.


Od prvog minuta na teren su istrčali bekovi Orbović, Kukić i Đorđić, krila Radivojević i Nemanja Ilić i pivotmen Marsenić uz Milosavljeva na golu.


Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Odlično prvo poluvreme odigrala je reprezentacija Srbije, kako u napadu, tako i u odbrani. Najpre su se razigrali bekovi, Orbović i Đorđić, koji su uz kapitena Ilića koji je bio precizan sa linije sedam metara, postigli najviše golova. U prilog čvrstoj odbrani govorila su i dva isključenja Ilije Abutovića, a Orlovi su vodili sve vreme, sredinom prvog perioda i sa četiri razlike. Jovica Nikolić postigao je svoj prvi gol na Svetskom prvenstvu a onda je usledila povreda posle koje se nije vraćao na teren do kraja meča. Uspeli su izabranici Tonija Đerone da prevaziđu to, proradio je i Milosavljev na golu te se na pauzu otišlo pri vođestvu srpske reprezentacije 17:14.


Drugi period igre započeli su najpre Milosavljević, Abutović i Borzaš na pozicijama bekova, Vanja Ilić i Radivojević na krilnim, Marsenić na pivotu i Milosavljev na kao čuvar mreže.


Podigli su rukometaši Norveške intenzitet igre u drugom poluvremenu. Odbrana Srbije nije uspevala da pronađe rešenje, nije išlo sjajno ni u napadu, i posle 13 minuta Norvežani su uspeli da dođu do izjednačenja, a odmah potom i da povedu prvi put od početka meča. Pokušao je selektor Đerona izmenama da povrati ekipu, međutim to nije davalo rezultata. Nastavila je Norveška da niže golove, a na svaki potez Srbije imala je spreman odgovor. Imao je rival i pet golova prednosti u jednom momentu, nisu se Orlovi lako predali, uspeli su da smanje na tri razlike, ali nisu imali snage ni vremena za preokret i skandinavski tim na kraju je slavio sa 31:28.


Selektor Srbije, gospodin Toni Đerona, bio je vidno razočaran porazom svog tima.


Znali smo da će norveški tim podići intenzitet u drugom poluvremenu, kao što su to učinili i protiv Holandije. Nismo našli način da odgovorimo na taj intenzitet, odbrana je bila loša, ali je problem u napadu bio veći. Izgubili smo mnogo lopti u prvih 15 minuta i nismo uspeli da se vratimo. Utakmica se igra 60 minuta, protiv timova poput Norveške ne može da se pobedi ako odigraš dobrih 30-40 minuta. Analiziraćemo ovaj meč, probaćemo da izvučemo pouke i učimo iz sopstvenih grešaka”, rekao je selektor Orlova i potom se osvrnuo na naredne mečeve i njihovu važnost za kvalifikacije za Olimpijske igre.


Veliki cilj je da se vratimo posle ovakvog poraza, da odigramo što bolje sve preostale utakmice. Nada postoji, pratićemo rezultate drugih timova, ali ključno je da moramo biti na 100% svojih mogućnosti protiv Holandije i Argentine”, zaključio je gospodin Đerona.


Kapiten Nemanja Ilić takođe je govorio o utiscima po završetku meča.


Odigrali smo odlično prvo poluvreme, dobro smo otvorili i drugo, poveli sa pet razlike. Međutim, Norvežani se nisu predali, mi smo s druge strane izgubili preciznost u napadu i kasnije smo bili u konstantnom zaostatku. Protiv ekipe kao što je Norveška, to se teško stiže. Nedostaje nam malo više iskustva, ovakvih utakmica protiv ekipa kao što su i Norvežani i Nemci. To što smo sada i sa jednima i sa drugima odigrali jako dobro govori da nema brige za budućnosti, bićemo sve bolji i bolji, ali svakako da boli ovaj poraz”, kazao je kapiten Ilić. (Izvor: RSS)


Datum: 19.01.2023. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...