x

Rukometaši Srbije spremni za Alžir

Rukometaši Srbije spremni za Alžir Foto: RSS

Mušku rukometnu reprezentaciju Srbije sutra očekuje premijera na 28. Svetskom prvenstvu koje se ovog januara održava u Poljskoj i Švedskoj. Prvi susret u Spodek areni u Katovicama sa ekipom Alžira zakazan je za početak u 20 časova i 30 minuta.


Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


U taboru Srbije svi željno iščekuju početak šampionata o čemu su danas za medije govorili selektor Antonio Đerona, golman Vladimir Cupara i levi bek Marko Milosavljević.


Posle nešto više od dve nedelje priprema, ne možemo da dočekamo da prvenstvo počne! Alžir poznajem jako dobro jer sam imao priliku da igram protiv njih kao selektor Tunisa. Očekuje nas potpuno drugačiji meč u odnosu na ono što smo igrali protiv Švedske i zato moramo da budemo na oprezu. Biće izazovno, ali uradili smo detaljnu analizu, imamo još jedan trening kada ćemo raditi na finesama u našoj igri i finalnoj pripremi taktike pred sutrašnju utakmicu”, jasan je šef struke srpskog tima.


Atmosfera u ekipi je odlična, bila je takva čak i nakon poraza od Švedske u prvoj pripremnoj utakmici, dok o zdravstvenom biltenu ekipe Đerona dodaje:


Svi igrači koji su ovde su zdravi, uspeli smo da ih oporavimo od utakmica, putovanja i da ih dobro fizički pripremimo za izazov koji Srbiju očekuje sutra.”


Čuvar mreže srpskog tima, Vladimir Cupara, godinama igra na vrhunskom nivou i ima iskustva na velikim takmičenjima, ali u duel sa Alžirom ulazi vrlo oprezno.


Uzbuđen sam i zahvalna što sam ovde, kao i što smo svi osim Dejana Milosavljeva zdravstveno spremni da odgovorimo zahtevu, ali ono što znam jeste da je i on sve bolje i da će nam se uskoro priključiti. Očekivanja su mi uvek velika, ali se trudim da ih kontrolišem da ne bi bila kontraproduktivna. Što se tiče Alžira, bitno mi je da pobedimo, nebitno kojim rezultatom i da od početka do kraja utakmice igramo svoju igru.”


O igranju utakmica sa protivnicima sa kojima Srbija nema priliku često da igra kaže:


Jako je teško pripremati takve protivnike, nikada u životu nisam igrao ni protiv jednog igrača, osim golmana Gebanea, ali on neće biti taj koji će pokušavati da postigne gol. Međutim, imamo dosta video materijala, Alžir nije na nivou neke evropske selekcije, ali igraju svoj rukomet, na svoj način. Susrećemo se sa nečim sa čime se ne susrećemo često, ali verujem da imamo kvalitet da pobedimo.”


Marko Milosavljević sa druge strane ističe da uprkos tome što su pripremne utakmice odigrane protiv ekipe Švedske bile na visokom nivou, reprezentacija Srbije teži boljoj i kvalitetnijoj igri.


Svi smo zadovoljni minutažom i igrom koju smo prikazali, ali tek od sutra počinju ”prave” utakmice. Idemo i očekujemo pobedu već u prvom susretu. Premijere na prvenstvu su uvek jako teške, ali za nas ne postoji druga opcija sem pobede. Voleo bih da dobijem priliku, da dam sve od sebe i doprinesem ekipi na način na koji se od mene to bude zahtevalo.”


O odnosu sa drugim igračima ističe:


Atmosfera je stvarno neverovatna i teško može da se opiše dok se ne vidi. Sve igrače starije doživljavam kao stariju braću. Poštujem ih sve, dok posebno uživam u humoru Miloša Orbovića, što može da potvrdi i većina mojih saigrača.” (Izvor: RSS)


Datum: 12.01.2023. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...