x

Mikec sa Kelhajmom najbolji u Grupi Jug Bundes lige pištoljem

Mikec sa Kelhajmom najbolji u Grupi Jug Bundes lige pištoljem Foto: SSS

Ekipa Kelhajma, za koju se već godinama takmči olimpijski vicešampion Damir Mikec, uspešno je završila takmičenje u prvom delu sezone u Bundes ligi Nemačke vazdušnim  pištoljem.


Kelhajm je osvojio prvo mesto u Grupi “Jug” i sa najbolje startne pozicije plasirao se na “Fajnal ejt” koji će početkom februara biti održan u Noj-Ulmu, gradiću u Bavarskoj.


Poslednjeg vikenda ligaškog dela sezone održani su mečevi 10. i 11. kola. 


Kelhajm se takmičio na turniru u Ludvigsburgu.  Prvog dana Kelhajm je sa 4:1 pobedio Dinamit iz Firta. Damir Mikec je doneo poen pobedničkoj ekipi ubedljivo savladavši nemačku reprezentativku Sandru Rajc (389:378 u krugovima).


U poslednjem kolu Kelhajm se nadmetao sa Hubertusom Retenbahom i ostvario maksimalnu pobedu - 5:0. Mikec je u direktnom duelu nadmašio Matijasa Mejsingera 383:365.


Maksimalnim trijumfom, Kelhajm je obezbedio prvo mesto sa 18 bodova iz 11 mečeva. Isti učinak (9 pobeda – 2 poraza) ima  i ekipa ESV iz Vajla na Rajni. Međutim, Kelhajmu je pripalo prvo mesto zbog boljeg skora u poenima iz pojedinačnih duela. Mikec i njegove klupske kolege su tokom sezone skupili 43, a strelci ESV-a 40 poena.


Drugi turnir poslednjeg vikenda Grupe „Jug“ održan je u Šojringu. Domaćin je bio Edelvajs, čiji je član Duško Petrov.


Edelvajs je u 10. kolu „tesno“ savladao Valdkirh 3:2. Petrov je za rivala imao Norvežanina Ole-Haralda Asa. Posle 40 hitaca srpski i norveški reprezentativac su bili izjednačeni (374:374), pa je odlučivalo raspucavanje. As je dodatnim metkom pogodio 9 krugova, Petrov „osmicu“ i poen je otišao Valdkirhu, za koji se takmiči i Dimitrije Grgič, koji proteklog vikenda nije nastupio u Bundes ligi.


U poslednjem kolu Edelvajs je pobedio HSG Minhen 3:2. Petrovu je rivalka bila prvakinja Evrope Olena Kostevič, nekadašnja olimpijska šampionka. Ukrajinka je našeg strelca nadmašila za dva kruga (384:382) i donela jedan od  dva poena poraženom timu.


Dve pobede nisu bile dovoljne Edelvajsu da se plasira na „Fajnal Ejt“. Klub iz Šojringa je ligu završio na osmom mestu.


Uz Kelhajm i ESV, Grupu „Jug“ će na finalnom turniru predstavljati trećeplasirani Valdkirh i četvrtoplasirani Valdenburg. Iz Grupe „Sever“ na „Fajnal ejt“ su prošli Kriftel, Basum von 1848, Frajšuc Vatlingen i Hanover, koji će biti protivnik Kelhajma u četvrtfinalu.


Datum: 10.01.2023. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...