x

Osam predstavnika Srbije na ZOI u Sočiju

 Osam predstavnika Srbije na ZOI u Sočiju

Srbiju će na zimskim olimlpijskim igrama u Sočiju od 7. do 23. februara predstavljati osmoro sportista u pet sportova, saopšteno je posle sastanka Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije u Beogradu.

Na osnovu poimeničnih prijava koje su nacionalni sportski savezi dostavili u skladu sa rezultatima sportista na zvaničnim rang listama međunarodnih sportskih federacija i usvojenih kriterijuma OKS, u Sočiju će se takmičiti Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko smučanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (smučarsko trčanje), Milanko Petrović (biatlon), Nina Micić (smučanje na dasci), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob). Olimpijski tim Srbije putuje iz Beograda za Soči 3. februara u 18,30 čarter letom koji je obezbedila kompanija "Putevi Užice".

Izvršni odbor OKS usvojio je predlog Sportske komisije OKS da se nosioc zastave Srbije na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju bude Milanko Petrović, takmičar u biatlonu i smučarskom trčanju.

Na predlog Komisije za programska pitanja OKS, Izvršni odbor je usvojio odluku da se, na osnovu rezultata u prethodnom periodu Jelena Janković (tenis), Dragana Tomašević (atletika) i Dimitrije Grgić (streljaštvo) uvrste u kategorizaciju Olimpijskog komiteta Srbije.

Andrea Arsović i Zorana Arunović (streljaštvo) i Novak Đoković (tenis), od danas se nalaze u prvoj kategoriji, dok se Jasna Šekarić (streljaštvo) nalazi u drugoj kategoriji. Ženska rukometna reprezentacija od sada se nalazi u prvoj kategoriji, a ženska odbojkaška reprezentacija u drugoj kategoriji.

Izvršni odbor OKS usvojio je predlog Komisije za programska pitanja OKS da se u Razvojne programe OKS na osnovu ostvarenih rezultata uvrste kajakaš Nemanja Stanivuković, džudistkinja Julijana Savić, teniserka Ivana Jorović kao i veslačka posada u dubl skulu.



Datum: 30.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...