Osam predstavnika Srbije na ZOI u Sočiju


Srbiju će na zimskim olimlpijskim igrama u Sočiju od 7. do 23. februara predstavljati osmoro sportista u pet sportova, saopšteno je posle sastanka Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije u Beogradu.

Na osnovu poimeničnih prijava koje su nacionalni sportski savezi dostavili u skladu sa rezultatima sportista na zvaničnim rang listama međunarodnih sportskih federacija i usvojenih kriterijuma OKS, u Sočiju će se takmičiti Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko smučanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (smučarsko trčanje), Milanko Petrović (biatlon), Nina Micić (smučanje na dasci), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob). Olimpijski tim Srbije putuje iz Beograda za Soči 3. februara u 18,30 čarter letom koji je obezbedila kompanija "Putevi Užice".

Izvršni odbor OKS usvojio je predlog Sportske komisije OKS da se nosioc zastave Srbije na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju bude Milanko Petrović, takmičar u biatlonu i smučarskom trčanju.

Na predlog Komisije za programska pitanja OKS, Izvršni odbor je usvojio odluku da se, na osnovu rezultata u prethodnom periodu Jelena Janković (tenis), Dragana Tomašević (atletika) i Dimitrije Grgić (streljaštvo) uvrste u kategorizaciju Olimpijskog komiteta Srbije.

Andrea Arsović i Zorana Arunović (streljaštvo) i Novak Đoković (tenis), od danas se nalaze u prvoj kategoriji, dok se Jasna Šekarić (streljaštvo) nalazi u drugoj kategoriji. Ženska rukometna reprezentacija od sada se nalazi u prvoj kategoriji, a ženska odbojkaška reprezentacija u drugoj kategoriji.

Izvršni odbor OKS usvojio je predlog Komisije za programska pitanja OKS da se u Razvojne programe OKS na osnovu ostvarenih rezultata uvrste kajakaš Nemanja Stanivuković, džudistkinja Julijana Savić, teniserka Ivana Jorović kao i veslačka posada u dubl skulu.Datum: 30.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...