BSS kvalifikovao dve takmičarke za LOI mladih u Nankingu


Međunarodna biciklistička unija (UCI) sa sedištem u Eglu kraj Lozane obavestila je Biciklistički savez Srbije da će imati pravo na dve takmičarke na drugim letnjim Olimpijskim igrama mladih u Nankingu u Kini od 16. do 26. avgusta 2014. godine.

- Ovo je izvanredna vest za nas i čestitam klupskim trenerima kao i  tadašnjim selektorima Nemanji Vajsu i Radiši Čubriću i svima koji su pomogli program mladih biciklista prošle godine, na ovom velikom uspehu - kaže Saša Gajičić generalni sekretar BS Srbije.- Isplatilo se ulaganje, u veoma komplikovanoj ekonomskoj situaciji za naš savez, u odlazak na Šamionat sveta u planinskom biciklizmu u Južnu Afriku gde je zahvaljujući 12. mestu Jelene Erić bicklistkinje CCN Metalca, Srbija osvojila bitne bodove za plasman na Olimpijske igre mladih. Imamo nekoliko odličnih biciklistkinja u uzrastu predviđenom za Nanking. Olimpijski komitet Srbije je i do sada podržavao naše programe i nadamo se da će se saradnja nastaviti i da ćemo se zajedno radovati dobrim plasmanima.

U ženskoj konkurenciji 29 nacija, uključujući i  domaćina Kinu koji je dobio dva mesta, kvalifikvalo je biciklistkinje. Srbija je na drumskom Šampionatu sveta sakupila bodove za 20. mesto (Jelena Erić 31.) a na Prvensvu sveta u planinskom biciklizmu za 11. poziciju. Nismo imali predstavnice na be - em - iks Šampionatu sveta i postojala je opravdana bojazan da nam izostanak bude "kamen oko vrata". Na sreću, tamo je bilo samo 11 zemalja tako da nije bilo "rasipanja poena" i Srbija je obezbedila dva mesta za Nanking.

U muškoj juniorskoj konkurenciji na Prvenstvu sveta u planinskom biciklizmu Srbija je bila 32. nacija, ali nije imala plasman u svetskom juniorskom Kupu nacija za drumski biciklizam i u bodovanju na SP u be - em - iksu i ostala je bez mesta na Olimpijskim igrama mladih.

U Nankingu će se dve devojčice takmičiti u drumskom biciklizmu (hronometar i drumska trka), planinskom bicklizmu (kros kantri i elimnator trka) i be - em - iksu.
Sabiraju se plasmani i proglašava i ekipni poredak. Po jedna članica ekipe mora da startuje u najmanje dve discipline od četiri:  be - em - iks, kros kantri, eliminator trka i hronometar, dok u drumskoj trci startuju obe.

Na prvim letnjim Olimpijskim igrama mladih 2010. u Singapuru, kombinovana četvoročlana muško - ženska ekipa Srbije (tri takmičara Filip Pavlović, Aleksa Veličković i Lazar Jovanović i jedna takmičarka Jovana Crnogorac) zauzela je 27. mesto od 32 nacija sa 355 negativnih poena.  Kolumbija je osvojila zlato sa 154 negativna boda, Italija srebro sa 171 poenom, a Holandija bronzu sa 191 bodom.Datum: 31.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...