x

Muška rukometna reprezentacija Srbije hvata zalet za Svetsko prvenstvo 2023

Muška rukometna reprezentacija Srbije hvata zalet za Svetsko prvenstvo 2023 Foto: RSS

Okupljanjem u Staroj Pazovi muška nacionalna selekcija Srbije započela je završni deo priprema za šampionat sveta koji se održava od 11. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj.


Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


U Sportski centrar Fudbalskog saveza Srbije stigla je većina rukometaša, kao i stručni štab na čelu sa Tonijem Đeronom, dok će se naknadno priključiti momci koji nastupaju u nemačkoj Bundes ligi.


Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre”, rekao je po dolasku selektor Orlova.


Miloš Orbović istakao je atmosferu u ekipi zbog koje je jedva čekao da dođe na okupljanje.


Fenomenalan je osećaj! Ubeđen sam da svako od nas jedna čeka da dođe ovde, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa lepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvek ima snage i želje.” 


Desno krilo reprezentacije, jedan od najiskusnijih, Bogdan Radivojević, iako dolazi posle napornog prvog dela sezone naglašava da za dres Srbije nikada ne fali motiva.


Nezahvalno je pričati o potencijalnim rezultatima već sada, ali svi imamo najviše ambicije i ciljeve. Lično, sve svoja postignuća bih menjao za medalju sa reprezentacijom! Nadamo se najboljem, sve je na nama, na tome da se što bolje pripremimo, ostanemo zdravi i damo sve od sebe.”


Na poslednju proveru pred put u Poljsku odlazi se 5. januara, kada će Srbija odmeriti snage u dve utakmice sa selekcijom Švedske, drugim domaćinom turnira. (Izvor: RSS)


Datum: 25.12.2022. Autor: RSS

PROČITAJTE JOŠ...