x

Selektor Đerona objavio spisak rukometaša Srbije za Svetsko prvenstvo

Selektor Đerona objavio spisak rukometaša Srbije za Svetsko prvenstvo Foto: RSS

Muška rukometna reprezentacija Srbije naredne nedelje okupiće se u Staroj Pazovi i započeti pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. januara igrati u Poljskoj i Švedskoj.


Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu 2023


Na spisku selektora Antonija Đerone našla su se 23 igrača.


Golmani: Vladimir Cupara, Todor Jandrić, Dejan Milosavljev i Milan Bomaštar


Krila: Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić


Bekovi: Ilija Abutović, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Milan Milić i Jovica Nikolić


Pivotmeni: Luka Rogan, Dragan Pešmalbek, Ivan Popović i Mijajlo Marsenić.


Od nedelje, 25. decembra, strateg nacionalnog tima imaće na raspolaganju 19 igrača sa spiska. Od 1. januara sa pripremama će nastaviti njih 16, pojačani Milosavljevim, Bomaštarom, Nikolićem i Marsenićem koji će se tada priključiti ekipi.


Orlovi će do 5. januara trenirati u Sportskom centru FSS, a zatim će otputovati u Švedsku gde će 6. i 9. januara odigrati prijateljske mečeve sa domaćinom. Izabranici trenera Đerone potom će se preseliti u Poljsku i takmičenje na šampionatu sveta započeti u Katovicama 13. januara, utakmicom sa Alžirom. U okviru grupe E odmeriće još i snage sa selekcijom Nemačke 15. januara, kao i sa Katarom dva dana kasnije. (Izvor: RSS)


Datum: 15.12.2022. Autor: Rukotni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...