" />
x

Održan seminar za sudije i kontrolore Super rukometne lige Srbije

 Održan seminar za sudije i kontrolore Super rukometne lige Srbije

Redovni zimski seminar za sudije i kontrolore Super rukometne lige Srbije organizovan je i sproveden u Staroj Pazovi, u subotu, 1. februara o.g. u organizaciji Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije. Pored elitnih rukometnih sudija i kontrolora, seminaru su prisustvovali i najviši zvaničnici rukometne organizacije, Dragan Bukvić, predsednik Skupštine Rukometnog saveza Srbije, inače dugogodišnji eminentni kontrolor, Velimir Marjanović, predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, i Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, kao i Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, svetskog vicešampiona, te Dragan Jaćović i Stavro Rašković, predsednici Zajednica klubova Super lige za muškarce, odnosno žene.

Posebno mesto na seminaru zauzelo je izlaganje Dragana Načevskog, šefa sudija Evropske rukometne federacije (EHF), koji je između ostalog istakao izuzetan kvalitet i rezultate koje postižu naše sudije na međunarodnom planu, posebno naglasivši nemerljiv doprinos našeg Saveza sveukupnom razvoju rukometne igre kako u Evropi tako i šire, te izrazio zahvalnost našim ponajboljim internacionalcima Ivanu Mošorinskom i Aleksandru Pandžiću, kao i Nenadu Nikoliću i Dušanu Stojkoviću za dostojno reprezentovanje na proteklim velikim rukometnim događajima, Svetskom prvenstvu za žene i Evropskom prvenstvu za muškarce.

Prvi čovek evropskih sudija Dragan Načevski je prezentovao kroz video materijal 'najsvežije' trendove modernog rukometa i zadatke koji se postavljaju pred delioce pravde u pogledu doprinosa fer i sportskom nadmetanju rukometaša.

Zapaženu ulogu na seminaru je imao i Slobodan Višekruna, nekadašnji istaknuti internacionalac, sada komesar za sudijska pitanja elitnog takmičenja, koji je studiozno pripremio analizu učinka sudija i kontrolora u jesenjem delu takmičenja Super rukometne lige Srbije.

Naši najkvalitetniji kontrolori, njih dvanaest, putem prezentacije video klipova sa utakmica iz jesenjeg dela prvenstva, ukazali su na različite osobine sudija, i ujedno pokazali kompetenciju za obavljanje poslova kontrolora u kvalitativnom smislu.

Na kraju seminara, predsednik Upravnog odbora Zajednice sudija i kontrolora RSS, Zoran Stanojević, zahvalivši se svima prisutnima na učešću i radu na ovom seminaru, izrazio je zadovoljstvo kvalitetom i doprinosom u unapređenju rukometnog sporta koji članovi sudijske organizacije permanentno pružaju.

Zajednica sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije je, u znak priznanja za nemerljiv doprinos u razvoju i unapređenju rukometnog sporta dodelila ZLATNU PLAKETU Velimiru Marjanoviću, predsedniku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.
Po završetku seminara priređen je svečani ručak za sve učesnike seminara i prisutne zvanice



Datum: 03.02.2014. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...