x

Održana manifestacija Sport za sve

Održana manifestacija Sport za sve Foto: SSOSIB

U utorak, 6. decembra, je u sportskoj hali „AleksandarNikolić“,  povodom  Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održana manifestacija pod nazivom „Sport za sve“ na kojoj su predstavljeni brojni vidovi sporta i gde je preko 500 učesnika, dece i mladih pre svega, u društvu istaknutih paraolimpijaca na najbolji način potvrdilo svu radost i lepotu koju druženje i zajedništvo daju.


Ova po mnogo čemu jedinstveva priredba započeta je pre šestgodina uz podršku i pomoć UNICEF-a i stiče sve veću popularnost i okuplja učenike škola, članove klubova i udruženja, korisnike usluga Centra kao i brojnih ustanova dečje, socijalne i zdravstvene zaštite iz svih delova Beograda, ali i niza mesta iz cele Srbije – Šapca, Niša, Velike Plane, Ćićevca, Mladenovca i drugih, a ima za cilj da promoviše i podstiče inkluziju i sistem vrednosti u kojoj svi uživaju ista prava i mogućnosti bez razlike. 


Višesatno druženje uz raznovrsne aktivnosti, kako sporta – poligon, fudbal, košarka u kolicima, sedeće odbojke, stoni tenis, boćanje, badmington, konjički sport, veslanje, frizbijada, karate,  itd. tako i kulturno - zabavnog programa sa scenskim izvođenjem, animatorima, zabavljačima i sl. ostavili su snažan utisaki kod učesnika i poslali divnu poruku opravdavajući i podstičući ove vidove okupljanja kao snažan doprinos izgradnji zajedništva. 


Igre je i ovog puta uspešno organizovao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a svojim prisustvom su značaj istim dali brojni gosti – predstavnici partnerskih organizacija i institucija i ugledni pojedinci iz sveta sporta, obrazovanja, naučnog i humanitarnog rada a njeno održavanje je podržao i omogućio Grad Beograd. 


Događaju su prisustvovali predsednik Sportskog saveza OSI  I naš paraolimpijac Draženko Mitrović, generalni sekretar sportskog saveza OSI Nemanja Radović, a ispred Sekretarijata za sport i omladinu je govorio Mihajlo Bukvić.


Datum: 08.12.2022. Autor: Jasmina Hadžić

PROČITAJTE JOŠ...