x

Milica Mandić predala zastavu Milanku Petroviću

Milica Mandić predala zastavu Milanku Petroviću
Milica Mandić, olimpijska šampionka u tekvondou iz Londona 2012. koja je nosila srpsku zastavu na svečanom zatvaranju letnjih Olimpijskih igara, predala je na svečanosti u hotelu "Kraun plaza" u Beogradu trobojku Milanku Petroviću olimpijcu u dva sporta (biatlonu i smučarskom trčanju) koji će je nostiti na svečanom otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju (7.- 23. februar).

- Pripala mi je velika čast i nadam se da ću rezultatima u Sočiju opravdati ukazano poverenje. Govorim u ime celog olimpijskog tima Srbije, kada kažem da ćemo uložiti maksimum da ispunimo vaša očekivanja - rekao je Milanko Petrović.

Predstavljena je i oprema ruskoog prozvođača Bosko u kojoj će se takmičiti i proći u svečanom defileu na otvaranju olimpijci Srbije. U ulozi manekena bili su  takmičarka u smučanju na dastci Nina Micić, članovi boba - dvoseda Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo, takmičar u alpskom smučanju Marko Vukićević, smučari - trkači Ivana Kovačević i Rejhan Šmrković, kao i biatlonac i smučar - trkač Milanko Petrović. Na pisti, podršku su im pružile vlasnice olimpijskih medalja iz Londona Milica Mandić (tekvondo) i Ivana Maksimović (streljaštvo).

Brojnim uglednim zvanicama dobrodošlicu je poželeo Đorđe Višacki generalni sekretar OKS:
- Ovo je divan završetak četvorogdišnjeg ciklusa koji smo počeli posle Olimpijskih igara u Vankuveru 2010. Imamo priliku da poželimo sreću našim sportistima u Sočiju, da još jednom predstave Srbiju na pravi način. Zahvaljujem se svima onima koji su stajali uz olimpijski tim Srbije na ovom putu, pre svega Ministarstvu omladine i sporta koje je kroz naše programe obezbedilo sve što je bilo potrebno da se sportisti pripreme kao i članovima sponzorskog pula OKS koji su dali ovim programima sigurnost i omogućili našim sportistima da budu deo svetske olimpijske porodice.

Srbiju će na zimskim Olimpijskim  igrama u Sočiju predstavljati osmoro sportista u pet sportova: Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko smučanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (smučarsko trčanje), Milanko Petrović (biatlon), Nina Micić (smučanje na dasci), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob).

Olimpijski tim Srbije putuje iz Beograda za Soči 3. februara u 18,30 čarter letom koji je obezbedila kompanija "Putevi Užice".

 



Datum: 04.02.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...