Milica Mandić predala zastavu Milanku Petroviću

Milica Mandić, olimpijska šampionka u tekvondou iz Londona 2012. koja je nosila srpsku zastavu na svečanom zatvaranju letnjih Olimpijskih igara, predala je na svečanosti u hotelu "Kraun plaza" u Beogradu trobojku Milanku Petroviću olimpijcu u dva sporta (biatlonu i smučarskom trčanju) koji će je nostiti na svečanom otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju (7.- 23. februar).

- Pripala mi je velika čast i nadam se da ću rezultatima u Sočiju opravdati ukazano poverenje. Govorim u ime celog olimpijskog tima Srbije, kada kažem da ćemo uložiti maksimum da ispunimo vaša očekivanja - rekao je Milanko Petrović.

Predstavljena je i oprema ruskoog prozvođača Bosko u kojoj će se takmičiti i proći u svečanom defileu na otvaranju olimpijci Srbije. U ulozi manekena bili su  takmičarka u smučanju na dastci Nina Micić, članovi boba - dvoseda Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo, takmičar u alpskom smučanju Marko Vukićević, smučari - trkači Ivana Kovačević i Rejhan Šmrković, kao i biatlonac i smučar - trkač Milanko Petrović. Na pisti, podršku su im pružile vlasnice olimpijskih medalja iz Londona Milica Mandić (tekvondo) i Ivana Maksimović (streljaštvo).

Brojnim uglednim zvanicama dobrodošlicu je poželeo Đorđe Višacki generalni sekretar OKS:
- Ovo je divan završetak četvorogdišnjeg ciklusa koji smo počeli posle Olimpijskih igara u Vankuveru 2010. Imamo priliku da poželimo sreću našim sportistima u Sočiju, da još jednom predstave Srbiju na pravi način. Zahvaljujem se svima onima koji su stajali uz olimpijski tim Srbije na ovom putu, pre svega Ministarstvu omladine i sporta koje je kroz naše programe obezbedilo sve što je bilo potrebno da se sportisti pripreme kao i članovima sponzorskog pula OKS koji su dali ovim programima sigurnost i omogućili našim sportistima da budu deo svetske olimpijske porodice.

Srbiju će na zimskim Olimpijskim  igrama u Sočiju predstavljati osmoro sportista u pet sportova: Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko smučanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (smučarsko trčanje), Milanko Petrović (biatlon), Nina Micić (smučanje na dasci), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob).

Olimpijski tim Srbije putuje iz Beograda za Soči 3. februara u 18,30 čarter letom koji je obezbedila kompanija "Putevi Užice".

 Datum: 04.02.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...