x

Vikend znanja u nacionalnom badminton centru

Vikend znanja u nacionalnom badminton centru Foto: BASS

Prethodni vikend u Nacionalnom badminton centru protekao je u duhu znanja. Gotovo 30 usmeranata rekreacije Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanje Univerziteta u Beogradu uspešno je završilo edukaciju za nastavnike osnovnih i srednjih škola u okviru “Shuttle Time” projekta, dok je 25 reprezentativaca, prespektivnih sportista i trenera imalo priliku da unapredi svoja teorijska znanja na Nacionalnom strukovnom seminaru.


Seminar koji Badminton savez Srbije organizuje u okviru svog redovnog godišnjeg programa otvorio je prof. dr. Marko Stojanović sa temom “Izometrija u sportskom treningu i rehabilitaciji - povratak Džedaja”. Uz interakciju i interesantne prikaze, prof. dr. Stojanović predstavio je prisutnima najnovija naučna saznanja i trendove u oporavku sportista i podelilo dosta korisnih saveta za primenu u praksi. Glavni trener reprezentacije Milan Barbir obradio je temu “Analiza protivnika, taktička priprema i analiza odigranog meča u konkurenciji (mešovitih) parova” koja postaje jedna od izuzetno bitnih tema u daljem radu reprezentacije budući da su srpski takmičari već kročili na jedan ozbiljan internacionalni nivo.


Edukativni seminari su sjajna aktivnost da se razmene najnovije informacije u stručnim oblastima i ostane u korak sa napretkom nauke. Kao savez se trudimo da pratimo te trendove, a i sami da pomeramo trenažno-takmičarske granice. Ove godine imali smo još jednu potvrdu da to radimo na pravi i kvalitetan način, jer smo opet ostvarili daleko najbolje rezultate i plasmane na svetskim rang listama kod naših igrača”, izjavio je Milan Barbir, glavni trener badminton reprezentacije Srbije.


Nakon seminara usledio je “Shuttle time” kurs za studente Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji je otvorio predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović. Teorijski i praktični deo kursa koji je protekao u izuzetnoj interakciji mladih kolega i eudkatora, vodio je Milan Barbir, sertifikovani edukator “Shuttle time” programa. 


Dr Goran Prebeg profesor rekreacije na Fakutetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu izrazio je svoje veliko zadovoljstvo realizovanim kursom i istakao da ga raduje veliki odziv svojih studenata: “Utisci nakon kursa su sjajni i drago mi je da su ovi mladi ljudi još jednom pokazali da su spremni da uče i neprestalno se usavršavaju. Realizacija edukacije sa Badminton savezom Srbije još jedna je od aktivnosti kojima se jača i unapređuje saradnja između fakulteta i relevantnih sportskih organizacija i verujem da ćemo u budućnosti nastaviti sa ovom dobrom praksom”.


Na ovom, četvrtom po redu izdanju, “Shuttle time”-a u 2022. godini, Badminton savez Srbije poklonio je Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje specijalne školske setove sa osnovnom opremom za badminton, a svim polaznicima obezbeđeni su i priručnici i planovi za nastavnike, video lekcije, kao i sajt i aplikacija za mobilni telefon na srpskom jeziku.


Datum: 06.12.2022. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...