x

Konstruktivan dijalog na redovnoj sednici Skupštine BASS

Konstruktivan dijalog na redovnoj sednici Skupštine BASS Foto: BASS

Redovnoj sednici Skupštine prisustvovali su predstavnici badminton klubova i udruženja članica iz Kruševca, Kragujevca, Zrenjanina, Petrovca na Mlavi, Novog Sad, Pančeva i Beograda, predstavnici organa upravljanja BASS, kao i počasni članovi i gosti saveza. 


Na sednici kojom je predsedavao predsednik UO BASS Radomir Jovović, usvojeni su iscrpni Izveštaj Upravnog odbora o radu BASS, Izveštaj o finansijskom i materijalnom poslovanju, izveštaj Nadzornog odbora, kao i plan rada saveza koji su uvojeni većinom glasova. Rad Skupštine protekao je u konstruktivnom dijalogu gde su razmatrane dalje aktivnosti za unapređenje badmintona na teritoriji Republike Srbije. Predstavljeni su i modeli podrške Badminton saveza Srbije klubovima članicama, a svi prisutni usaglasili su se da je međusobna kontinuirana saradanja i konstruktivan dijalog od velikog značaja za dalju popularizaciju badmintona u Republici Srbiji. Nedavno održano Evropsko prvenstvo za juniore Beograd 2022, vrhunski međunarodni rezultati i istorijski plasmani, najmasovniji do sada Serbian U17 & Youth International Novi Sad pokazali su da badminton zajednica u Srbiji tek treba da ostvari svoj pun potencijal, a rezultati 2022. i dalji planovi će detaljno biti razmatrani na sledećoj skupštini BASS koja je planirana za proleće 2023. godine.


Redovna sednica Skupštine Badminton saveza Srbije protekla je u pozitivnoj atmosferi, praćena konstruktivnim diskusijama. Detaljni izveštaji i planovi rada su usvojeni od strane članstva. Do kraja kalendarske godine nas očekuje pregršt događaja kao što su nacionalna takmičenja, državna prvenstva, promocije, prezentacije i obuke, stručna usavršavanja... Obim aktivnosti u 2022. godini je izuzetan dok rezultati koje postižemo na takmičarskom i organizacionom polju kontinuirano napreduju”, izjavio je nakon Sednice predsednik UO BASS Radomir Jovović.


Istog dana u Nacionalnom badminton centru održana je i sednica Skupština Badminton saveza Vojvodine kojojm je predsedavao generalni sekretar BASV Milan Barbir na kojoj su jednoglasno usvojeni svi izveštaji za 2021. godinu.


Datum: 05.12.2022. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...