Umesto Lige - Kup Srbije u drumskom i planinskom biciklizmu


Članovi Upravnog odbora Biciklističkog saveza Srbije na sednici u Beogradu (predsedavao predsednik Branko Banović, profesor) odlučili su da se u ovoj sezoni ne voze Lige Srbije u drumskom i planinskom biciklizmu već - Kup Srbije. Uskoro će Stručna komisija BSS odrediti koje će se trke iz usvojenog kalenadra bodovati za Kup Srbije. Potpisaće se i ugovor se uglednom firmom (prodaja i proizvodnja bicikla i opreme) koja će biti i naslovni sponzor Kupa Srbije.

Sezona u drumskom biciklizmu počeće tradicionalnom "Velikom nagradom Novog Sada" 16. marta, a završiće se 5. oktobra "Velikom nagradom Niša". Šampionati Srbije na drumu su od 27. do 29. juna (drumska trka  i hronometar), kao i 23. avgusta  (drumsko i kriterijum). Prvi međunarodni izazov u novoj sezoni je trka "Banjaluka - Beograd" 13. aprila (UCI 1.2). Kadeti će startovati 21. aprila na "Danima Beograda - Trofej Čukarica". Klasik "Beograd - Čačak" je 10. maja. Tradicionalni juniorski i kadetski "Trofej sajamskih gradova" je 17. i 18. maja. "Trofej Beograda - Milan Panić" za juniore je 7. i 8. juna a Prvenstvo Beograda (drum) 14. juna.  Trka "Kroz Srbiju" voziće se od 17. do 22. juna (UCI 2.2), a trka "Kroz Vojvodinu" 13. i 14. septembra.

Prva trka u sezoni u planinskom biciklizmu biće 27. aprila "Trofej kralja Petra - Ribarska banja".  Završetak je "Bukovačkim maratonom" 12. oktobra. Šampionat Srbije u planinskom biciklizmu (kros kantri) planiran je za 20. jul.  U disciplini "for kros" za titule će se  voziti 14. septembra. Fruškogorski maraton je 4. maja, "Srbija open - Beograd" 11. maja, Kup Novog Sada  22. juna, "Balkan kup Crna trava" 5. jula, "Kup Stare Planine" 13. jula, "Trofej Sokobanje"  20. septembra.

"Dunavski kup", najveće takmičenje amatera, rekreativaca i mastersa u regionu počeće 16. marta  trkom novosadskog kluba Elit  koja će se bodovati i za državno prvenstvo u ciklo krosu za ove kategorije. Završetak "Dunavskog kupa" je 28. septembra. Državna prvenstva za amatere, rekreativce i masterse voziće se na trkama "Dunavskog kupa" 26. i 27. jula (drum i hronometar).

Na kraju sezone od 2. novembra do 21. decembra planirano je osam trka u ciklo krosu od kojih će se četiri bodovati za Kup Srbije.
- Usvojeni su i programi selektora za drum Radomira Pavlovića i za planinski biciklizam Nemanje Vajsa - kaže Saša Gajičić generalni sekretar BSS.- U kojoj meri će se oni realizovati, zavisi od sredstava iz budžeta Ministarstva omladine i sporta Srbije. Ukoliko ne bude dovoljno novca, revidiraćemo programe. Moramo da se prostiremo prema guberu, ranije se nije vodilo računa o prioritetima pa je savez došao u veoma tešku finansijsku situaciju. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na dosadašnjoj snažnoj podršci našim programima koja je rezultirala i osvajanjem dve vize za letnje Olimpijske igre mladih u Nankingu u Kini.

Članovi Upravnog odbora BSS prihvatili su predlog da ubuduće član BSS u Tehničkom komitetu Balkanske biciklističke federacije (BCU) bude dvostruki kraljevački olimpijac Rajko Čubrić umesto Dragana Dostanića čačanskog biciklističkog radnika i nekadašnjeg predsednika BSS.Datum: 04.03.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...