Za evropske titule u eliti u ciklo krosu i na drumu


Evropska biciklistička unija (UEC)  saopštila je da će se već od 2015. organizovati  takmičenje za evropske titule u ciklo krosu za elitu (muškarci i žene) a od 2016. i u dve discipline na drumu - drumskoj trci i hronometru za elitne bicikliste i biciklistkinje.

Do sada su se održavali drumski Šampionati Evrope samo za vozače do 23 godine i juniore. U planinskom biciklizmu, na pisti i be - em - iksu postojali su i do sada Šampionati Evrope za elitu.

Dogovor o održavanju Šampionata Evrope u eliti na drumu i u ciklo krosu postignut je za vreme sastanka Izvršnog komiteta Međunarodne biciklističke unije (UCI) u toku Šampionata sveta u ciklo krosu u Hogerheidu u Holandiji.

- U ime Evropske biciklističke unije, zahvaljujem se predsedniku UCI Brajanu Kuksonu i članovima Izvršnog komiteta na ukazanom poverenju da organizujemo Šampionate Evrope u najkvalitetnijoj i za naš sport najatraktivnijoj konkurenciji, u eliti - rekao je predsednik UEC David Lapartien.- Ovo je, na neki način, i velika pobeda našeg sporta, jer sada i Evropa ima takmičenja za titule u svim olimpijskim disciplinama i disciplinama koje se voze na Prvenstvima sveta.

Lapartien je posebno istakao da je UCI obećala pomoć u pripremi i organizaciji prva dva šampionata i da će borba za evropske titule u eliti pomoći da se još više razvije i populariše biciklistički sport na Starom kontinentu.

Članovi Izvršnog komiteta UCI ocenili su visokom ocenom izveštaj organizatora o toku priprema za drumski Šampionat sveta u Ponferadi u Španiji od 21. do 28. septembra.

Šampionat sveta u planinskom biciklizmu održaće se od 2. do 7. septembra u Hafjelu u Norveškoj.

Prvenstvo Evrope na drumu za bicikliste i biciklistkinje do 23 godine i juniorske kategorije biće od 9. do 13. jula u Nionu u Švajcarskoj.

Šampionat Evrope u planinskom biciklizmu - kros kantri je od 5. do 8. juna u Sent Vendelu u Nemačkoj. Ovaj grad će 8. novembra biti domaćin i ciklo kros Šampionata Evrope.


Datum: 05.02.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...