Vežbanjem do rezultata koji premašuju sva očekivanja

 
 

Ovo se dogodilo 1972. godine, na Olimpijkim igrama u Minhenu. Jedan relativno nepoznati plivač čekao je pored bazena signal za start. Kada je startovao, plivao je svom snagom. I samo za nekoliko trenutaka osvojio je zlatnu medalju i poboljšao svetski rekord.

Sledećeg dana je učestvovao na još jednom takmičenju i ponovo osvojio zlatnu medalju, a zadivljujuće je da je  opet preplivao distancu za rekordno vreme. Učestvovao je u sedam disciplina u plivanju na olimpijadi u Minhenu i osvojio sedam zlatnih medalja, postavivši pritom sedam novih rekorda. Što je bilo jedno od najvećih dostignuća u istoriji olimpijskih igara. Odjednom je ceo svet čuo za Marka Špica (Mark Spitz).

Pobeda nije bila plod slučajnosti ili jednostavno dobro iskorišćena šansa. Iza ovog uspeha stajali su požrtvovanost i posvećenost napornim treninzima u bazenu i sportskoj dvorani, sat za satom, dan za danom, godinu za godinom, tokom koji se Mark pripremao za ovo takmičenje. Uspeh je došao kao konačan rezultat napornog rada i posvećenog treninga.

Samo jasna vizija o tome šta možemo uraditi i kakvi možemo postati, redovno nas podstiče da radimo na ostvarivanju naših ciljeva. Mark je imao srce šampiona i istrajnost čoveka koji zna šta hoće i šta treba da uradi da bi to postigao.

Njegove reči zaslužuju posebnu pažnju za sve one koji bi hteli da blistaju na vrhu:
“Svi mi volimo da pobeđujemo, međutim, koliko je onih koji vole da vežbaju?” - Mark SpitzLiteratura:
Podsvest može sve - Džon Keho


Objavljeno: 22.10.2015. Autor: Marko Skorić

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...