Održan memorijal Marko Lazić

Foto: SSOSIB
 
 

Pojava epidemije korona virusa i preduzete mere onemogućile su sportiste sa invaliditetom našeg Glavnog grada da se početkom aprila tradicionalno okupe na turniru koji je posvećivan čuvanju uspomene na njihovog prerano preminulog drugara Marka Lazića, tako da su to učinili u proteklog vikenda, na sportskim terenima na Adi Ciganliji.


Manifestacija je organizovana uz poštovanje svih preporuka zdravstvenih stručnjaka i kriznog štaba. Učesnici su imali priliku da se nadmeću u nekoliko sportskih aktivnosti : pikado, viseća kugla, bacanje pločica, poligoni za razvoj motorike, šut na gol, bacanje medicinke,.. – simbolično se i time podsećajući da je Marko Lazić, inače prvak Beograda u kuglanju i reprezentativac u golbalu, bio svestrani sportista, dobar čovek, prijatelj i roditelj.


Ovaj događaj je okupio nekoliko desetina Markovih kolega i prijatelja, iz Sportskog kluba slepih „Napredak“, Sportskog udruženja „ Pobednik „ ,bivše učenike škole za slepe „Veljko Ramadanović“ i srednje medicinske škole „Beograd“, predstavnike društava i udruženja „Živimo zajedno“, članove porodice i prijatelje i drugare sa sportskih borilišta – iz svih delova našeg grada.


Organizator ove po mnogo čemu jedinstvene manifestacije je Sportski savez osoba sa invaliditetm Beograda a njegovo održavanje podržao je i omogućio Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.  


Datum: 08.09.2020. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

02.01.2021. - Stefan Radojicic
Zao mi je marka lazica
 

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...