x

Pedalama i kacigom kroz moju, bezbednu mladost

Pedalama i kacigom kroz moju, bezbednu mladost

U okviru projekta „PEDALAMA I KACIGOM KROZ MOJU, BEZBEDNU MLADOST!“ koji realizuje Centar za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Komisijom za bezbednost saobraćaja na putevima gradske opštine Mladenovac, a finansira Gradska uprava grada Beograda – Sekretarijat za saobraćaj i gradska opština Mladenovac, u osnovnim školama „Momčilo Živojinović“ u Mladenovcu, „Živomir Savković“ u Kovačevcu i „Bora Lazić“ u Vlaškoj održana su predavanja na temu bezbednosti biciklista u saobraćaju za učenike viših razreda osnovnih škola. Nakon predavanja izvršena je i obuka na biciklističkom poligonu, gde su učenici imali prilike da isprobaju svoje veštine u upravlјanju biciklom.

Cilј projekta je da se biciklističkom saobraćaju u Mladenovcu da veći značaj, odnosno da se deca, na teritoriji gradske opštine Mladenovac, podstaknu da češće voze bicikl i time doprinesu kvalitetnijem i zdravijem načinu života u njihovoj sredini. Takođe, projekat ima za cilј da kroz organizovanje predavanja i obuka na biciklističkom poligonu deca steknu potrebna znanja i veštine za bezbedno učestvovanje u saobraćaju kao vozači bicikla.

Naime, ovim putem se deca obrazuju, formiraju stavove te stiču motivaciju i veštine koje će ih osnažiti kako bi zaštitili ne samo svoje zdravlјe već i da se odgovorno ponašaju prema sebi i svojoj okolini. Deca koja su sada u školi, sutra će biti roditelјi, učitelјi i dr. Tako izgrađena nova generacija je najbolјi garant održivog razvoja kapaciteta i integriteta svih pojedinaca i institucija u sistemu bezbednosti saobraćaja!

Datum: 29.05.2017. Autor: Vedran Vukšić

PROČITAJTE JOŠ...