Fruškogorski MTB maraton 2019

Foto: Mihailo Bogdanović

27. Mountain Bike Cross-country Marathon (MTB XCM) pod nazivom "Fruškogorski MTB maraton" održaće se u nedelju, 12. maja 2019. godine, na Fruškoj Gori u organizaciji MBK Fanatic - Novi Sad i Biciklističkog saveza Srbije (BSS).


Prvi Fruškogorski MTB maraton bio je 1992 godine. Začeli su ga pioniri Zvonko Turinski, Toma Subotić, Aleksandar Miškov, Zlatko Tot, Zoran Matić, Goran Galić, Zoran Bukvički i Ivan Francuz, vozeći ga u toku pešakog maratona. Zahvaljujući njima je nastala ideja o stvaranju tradicionalnog Fruškogorskog MTB maratona, prvog brdsko-biciklističkog maratona na ovim prostorima. 1993. godine maraton je organizovao klub Fanatic iz Novog Sada i ostao je njegovoj organizaciji do danas. Od tada se održava svake godine u aprilu/maju za vikend oko Đurđevdana na Fruškoj gori.


Ovogodišnji Fruškogorski MTB maraton održaće se na stazama Nacionalnog Parka Fruška Gora (Popovica - Nacionalni park Fruška Gora - Sremska Kamenica - Novi Sad), sa početkom u 10:00 časova, u skladu sa pravilima Biciklističkog Saveza Srbije (BSS) i UCI.


KO? 27. Fruškogorski MTB maraton

ŠTA? MTB, maraton

KAD? 12. maj 2019.

GDE? Fruška Gora


Programom Fruškogorskog MTB maratona predviđene su tri staze, i to: Veliki maraton 81 Km (visinska razlika 2470 m); Srednji maraton 56 Km (visinska razlika 1336 m); Mali maraton 32 Km (visinska razlika 878 m).

Pravo učešća na Fruškogorskom MTB maratonu imaće svi zainteresovani licencirani i nelicencirani takmičari, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije.

Prijavljivanje (predprijave) zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Fruškogorskom MTB maratonu obavljaće se do 07.05.2019. godine, do 23h, putem sajta http://www.fanatic.rs kao i na licu mesta na dan starta.

Za najuspešnije takmičare/ke Fruškogorskog MTB maratona predviđene su  nagrade i to: Medalje za tri prvoplasirana takmičara na svim trkama; Nagrade za 15 najboljih takmičara na malom i srednjem maratonu; Nagrade za sve takmičare koji završe veliki maraton; Specijalne nagrade za najmlađeg i najstarijeg vozača, kao i za dame.

Napomena

 • Prijavljivanje takmičara biće moguće i na licu mesta pre starta uz plaćanje kotizacije u iznosu od 3000 dinara (25 eura).

 • Obavezno je donošenje potvrde o uplati pri podizanju startnog paketa.

 • Nelicencirani vozači mogu da startuju bez lekarskog pregleda i CFA licence.

 • Nelicencirani vozači mlađi od 15 godina mogu da učestvuju samo uz priložen potpis prisutnog punoletnog staratelja.

 • U cenu startnine je uključeno: startni broj i startni paket (majica, čarape, bon za ručak), medicinska pomoć, okrepa na stazi i cilju, ručak i nagrade.

 • Preuzimanje startnih brojeva: 1. Prostorije prodavnice bicikala Fanatic na uglu Maksima Gorkog i Bulevara Oslobođenja (Železnička 56) u Novom Sadu 10.05.2019. i 11.05.2019. od 20h do 22h; 2. Popovica, 12.05.2019. od 7:30h do 9h.

 • Svi takmičari moraju da nose zaštitne kacige i da učestvuju na tehnički ispravnom biciklu.

 • Svi takmičari učestvuju na sopstvenu odgovornost i svojim potpisom usvajaju propozicije trke.

 • Organizator ne odgovara za postupke učesnika prema samom sebi ili prema drugim licima.

 • Primedbe i žalbe Rok za primedbe na rezultat je 15 minuta posle objavljivanja.

 • Rok za primedbe na dešavanja na trci je 15 minuta po ulasku u cilj.

 • Organizator zadržava pravo izmene i dopune propozicija koje se objavljuju do vremena starta.

Više informacija o Fruškogorskom MTB maratonu možete dobiti putem telefona +381 (0) 63 505 509 (Ivan) i +381 (0) 63387 360 (Olgica).Autor: Marko Skorić Održavanje: od 12.05.2019. do 12.05.2019.

FOTO GALERIJA

Ostale fotografije iz galerije:
Fruškogorski MTB maraton 2011

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
MBK Fanatik
Mesto:
Fruška Gora
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.fanatic.rs
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...