Letnje Olimpijske igre mladih 2018

3. Letnje Olimpijske igre mladih održaće se u periodu od 06. do 18. oktobra 2018. godine, u Buenos Ajresu (Buenos Aries, Argentina), u organizaciji Organizacionog komiteta Olimpijske igre mladih - Buenosaries i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).

Olimpijske igre mladih predstavljaju elitni sportski događaj za mlade iz celog sveta. Pored sportskih takmičenja Olimpijske igre mladih promovišu i jedinstveni kulturni i obrazovani program (CEP), koji uključuje pet glavnih tema: Olimpizam; Društvena odgovornost; Razvoj veština; Izražavanje i blagostanje; Zdravi stilovi života. Kao i Olimpijske igre, Olimpijske igre mladih održavaju se svake četiri godine. Prve Letnje Olimpijske igre mladih održane su u Singapuru 2010. godine, dok su prve Zimske Olimpijske igre mladih održane u Austriji 2012. godine.

Ovogodišnje Letnje Olimpijske igre mladih, na kojima se očekuje učešće 3998 učesnika/ca iz 206 zemalja, održaće se u četiri tematska parka koji se nalaze u različitim delovima Buenos Ajresa (Argentina), u skladu sa pravilima Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).

KO? 3. Letnje Olimpijske igre mladih

ŠTA? takmičenje mladih

KAD? od 06. do 18. oktobra 2018. 

GDE? Buenos Ajresu (Argentina)


Programom Letnjih Olimpijskih igara mladih
predviđena su takmičenja u 32 sporta (ronjenje, plivanje, streličarstvo, atletika, badminton, odbojka na pesku, boks, kanu, vožnja bicikla, mačevanje, fudbal, golf, gimnastika, ritmička gimnastika, rukomet, džudo, moderni petoboj, veslanje, ragbi 7, jedrenje, streljaštvo, stoni tenis, tekvondo, tenis, triatlon, dizanje tegova, rvanje...) koji su zastupljeni i na Olimpijskim igrama. Pored toga, program takođe uključuje uzbudljive nove discipline i formate, kao što su basket 3-na-3 , hokej na ledu, izazov veštine... kao i mešovita takmičenja (ekipe sastavljene od muškaraca i žena), ali takmičenja mešovitih nacionalnih timova.

Ceremonija otvaranja Letnjih Olimpijskih igara mladih predviđena je za u subotu, 06. oktobra 2018. godine, dok je ceremonija zatvaranja predviđena za četvrtak, 18. oktobar 2018.


Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 06.10.2018. do 18.10.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Mesto:
Buenos Ajres (Argentina)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
info@buenosaires2018.com
Web sajt:
https://www.buenosaires2018.com

Facebook:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
03.10.2018. - Zivorad Rakovic
Da li ce bilo koja televizija u Srbiji prenositi nesto sa olimpijade mladih?
 

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2018
+ Plavi krug oko Ade 2018
+ Plivački miting Poletarac 2018
+ Plivački miting Sprint 2018
+ Sajam fitnesa, wellnesa i zdravlja - Belfis 2018

POVEZANE VESTI...
+ Srpski strelci bez četvrtfinala u na...
+ Marija Malić osvojila bronzu na OI m...
+ Olimpijske igre mladih: Aleksa Mitrov...
+ 16 sportista Srbije na Letnjim Olimpi...
+ Predstavljena zvanična pesma 3. Letn...
+ Srbi spremni za start kvalifikacija u...
+ Željana i Branko u Barseloni
+ Sabina Šurjan na OI mladih
+ Katarina Maricki 32. u kvalifikacijam...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...