Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba 2016

9. Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba održaće se u periodu od 30. septembra do 04. oktobra 2016. godine, u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Pokreta Trećeg doba Srbije, u saradnji sa Savezom penzionera Srbije, Sportskim savezom Srbije i Opštinom Vrnjačka Banja.


Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba koja u osnovi nosi obeležje kulture umešnosti življenja u starosti, predstavlja novi odnos prema starosti i starenju, a time i promenu same uloge svih udruženja i organizacija starijih lica i penzionera. Ona predstavlјa i oblik ostvarivanja bitnih cilјeva Nacionalne strategije o starenju i Nacionalne strategije o sportu, odnosno sportsko rekreativnim aktivnostima Vlade Republike Srbije, Madridskog međunarodnog akcionog plana o starenju (MIPAA) i cilјeva Svetske zdravstvene organizacije.

Programom Olimpijade sporta zdravlja i kulture trećeg doba predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: brzo hodanje, šah, streljaštvo, pikado, fudbal, košarka, ribolov. Svečano otvaranje olimpijade održaće se 30.09.2016. godine, na promenadi ili u Kongresnom centru (u zavisnosti od vremenskih prilika), u 18:00 časova, uz prisustvo svih učesnika ove Olimpijade, kao i drugih zvanica.

Takođe, programom manifestacije, pored sportskog programa predviđeno je održavanje i programa iz oblasti zdravstva (Bazar zdravlja), kao i programa iz oblasti kulture (izložbe, obilazak znamenosti, susreti književnika i dr.).

Na preporuku Ministarstva omladine i sporta, Pokret trećeg doba Srbije sa Organizacionim odborom Olimpijade je prihvatio da se na Olimpijadi organizuju Međugeneracijski susreti juniora i seniora i to u sledećim sportskim disciplinama: fudbal, košarka, šah, kao i u zajedničkoj Likovnoj radionici ili Književnim susretima. Članovi reprezentacije seniora biće odabrani od strane učesnika Olimpijade, a članove juniora biraće regionalne Kancelarije za mlade.

Takođe, biće organizovane i aktivnosti u kojima mladi pomažu starijima i obrnuto: obuka starih od strane mladih u korišćenju savremenih mobilnih telefona, radionica za obuku za rad na računaru i radionica na kojoj bi stariji govorili mladima o svojim profesionalnim iskustvima.

Napomena:
* Cena aranžmana iznosi 9500 dinara po osobi.
* Aranžman obuhvata 4 puna pansiona u hotelima “Zvezda“, “Fontana“, „Vila San“, „Breza“, „Promenada“, „ Vila Lazar“  i u privatnom smeštaju. * Svaki učesnik, prema mogućnostima organizatora, dobija: Program Olimpijade, majicu sa logom Olimpijade i donatora, značku, knjigu (Izabrani radovi sa III Olimpijskih književnih susreta, pesme iz opusa radova „Peca i deca“, radove 6 Olimpijske slikarske kolonije, spisak svih učesnika i njihovi takmičarski rezultati u Vrnjačkoj Banji 2015.) i raznovrsne promotivne materijale.

* Kotizacija za učesnike van organizovanog smeštaja je 2.000 dinara po osobi. Ovom kotizacijom se obezbeđuje učešće u svim sportskim susretima, dnevnim sadržajima i zajedničko druženje, svake večeri u Kongresnom centru hotela „Zvezda“.
* Svako udruženje može prijaviti najviše dve ekipe od po 5 (pet) članova, a najmanje jednu ekipu od 3 (tri) člana (bez učešća u disciplini Štafeta u brzom hodanju), najkasnije do 15.09.2016. godine. Kasnije prijave i uplate neće biti prihvaćene.

*  Dinarske uplate vrše se na račun Pokreta trećeg doba Srbije, kod Komercijalne banke a.d. Beograd. Račun broj: 205-167800-21.
* Preporučujemo svim učesnicima da se pre dolaska na Olimpijadu, obavezno konsultuju sa izabranim lekarom da li su zdravstveno sposobni za učešće u sportskom programu ove manifestacije.

 


Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 30.09.2016. do 04.10.2016.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Pokret trećeg doba Srbije
Mesto:
Vrnjačka Banja
Adresa:
Kontakt tel. #1:
011/2030-758
Kontakt tel. #2:
011/2030-756
Faks:
011/2030-356
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
info@olimpijada3d.org
Web sajt:
http://olimpijada3d.org

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
08.09.2017. - Germanac Rade
Poštovani organizatori Olimpijade. Mišljenja sam da bi bilo dobro pozvati u goste nekoliko ekipa iz drugih država i na taj način pokušati da ova manifestacija poprimi karakter međunarodnog Olimpijsko pokreta trećeg doba. Možda bi se na taj način imao io pokret i u drugim državama pa bi jednog dana naš pokret mogao imati reorenzetativni sastav koji bi učestvovao na nekom međunarodnom takmičenju Olimpijskog pokreta trećeg doba. Pozdrav i hvala.
 

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Coca-Cola Happy run 2016
+ Odbojkaški turnir za veterane - Mataruška Ban...
+ Evropski fitnes kongres 2016
+ Beogradski ultramaraton samoprevazilaženja 2016
+ Sportske igre za osobe sa invaliditetom Beograd...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...